пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Всеукраїнська імітаційна гра-вибори до Верховної Ради України «Партія моєї мрії»

Наступного року в Україні відбудуться вибори Президента та Верховної Ради України. З кожними виборами ми пов’язуємо можливість змін на краще, дієвих реформ, зміцнення державності, миру і росту добробуту людей. Проте молоді люди ще й досі проявляють незначний інтерес до політики та участі у виборах. Наша спільна ціль – формування в дітей і молоді активної громадянської позиції і спроможності свідомо й відповідально робити вибір.
Рівно за рік до виборів до Верховної Ради України наша школа стала пілотним майданчиком Всеукраїнського проекту з громадянського виховання та політичної освіти «М18: Вибори для дітей і молоді»  і отримала можливість провести Всеукраїнську імітаційну гру «Партія моєї мрії».
Головна особливість виборів «Партія моєї мрії» в тому, що діти і молодь свій вибір робили не за назвою партії чи іменем її лідера. Назви партій приховані за літерами ( партія А, партія Б тощо). Дітям пропонувалося зробити свій вибір орієнтуючись на зміст передвиборчих партійних програм і обрати ту, що найбільше відповідає власним переконанням. Щоб зрозуміти сутність демократії, виборчого процесу та навчитися аналізувати політичні програми в школі згідно орієнтовного плану реалізації проекту пройшли заняття й активності з політичної просвіти.
Імітаційна гра проводилася у три етапи – 1) Підготовчий – заняття з політпросвіти, розподіл учасників тощо; 2) Проведення гри. День виборів, 3) Оприлюднення й обговорення результатів.
25 жовтня 2018 р. всі бажаючі учні нашої школи прийшли на імітовану виборчу дільницю, яка створені за їх участі в школі  та зробили свій символічний вибір.
Голова дільничної виборчої комісії Чернега Софія (11-А), заступник голови комісії Ємець Ольга (11-А), секретар  Бокша Анна (10-А), члени комісії Кравченко Наталія (10-А), Чайковська Олена (10-А), Скрябіна Єлизавета (6-А) з дорослою відповідальністю виконували свої обов’язки. Спостерігачі та група екзит-полу слідкували за ходом виборів.
Керівником-організатором гри в школі стала Варивода Оксана Володимирівна, наставниками школярів у імітаційній грі були педагог-організатор Іваненко Валентина Василівна, заступник директора школи Таран Любов Борисівна, соціальний педагог Шкворець Людмила Дмитрівна.

Всеукраїнська імітаційна гра «Партія моєї мрії» проводиться в рамках міжнародного проекту «За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці низки громадських організацій та закладів освіти.
Фотозвіт
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар