вівторок, 7 грудня 2021 р.

День української хустки - 2021

 


День української хустки (ДУХ) — неофіційне свято, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об'єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. В рамках відзначення проводяться флешмоби «Зроби фото/відео з хусткою», для дівчат та жінок влаштуються майстер-класи та навчання, як правильно в'язати хустку.

7 грудня святкується також день Катерини, яке є святом на честь Катерини Александрійської — найголовнішим з жіночих свят, бо за віруваннями Катерина є захисницею жіночої долі.


Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка - це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм, Свято української хустки сприяє збереження та відродженню українських традицій.

Слово від лідерів учнівського самоврядування "СВІТ" Кам'янського ліцею №1.

Щороку 7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке з'явилося 2019 року, покликане об'єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.

Учнівський та педагогічний колективи Кам'янського ліцею №1 та філій активно долучилися до флешмобу " Зроби фото з хустиною".

Відтак усіх українок ми  закликаємо  робити світлини з хусткою та публікувати у соцмережах із хештегом #УкраїнськаХустка.


День української хустки в Кам'янському ліцеї №1 (2021)
"Українська хустка - берегиня вроди".
Щиро вдячні кожному, хто сьогодні долучився до Всеукраїнського флешмобу.
МИ ПИШАЄМОСЯ, ЩО НАРОДИЛИСЯ УКРАЇНЦЯМИ!


#зробифотозхусткою
#ДУХ
#Всесвітній_День_української_Хустки
#УкраїнськаХустка 
Кам'янський ліцей №1
Відроджуймо наше...
Минають роки, десятиліття.... Виростають нові покоління, з’являється нова мода.... Та ніколи не можуть зникнути з пам’яті людської добрі традиції українців, їхні обереги поруч нас не дають нам забути, що ми діти народу українського. І серед цих оберегів завжди буде українська хустка,  невід’ємний елемент української культури.
Маємо надію, що українська хустка завжди буде в пошані та передаватиметься з покоління в покоління.






























Немає коментарів:

Дописати коментар