понеділок, 17 січня 2022 р.

Старий Новий рік - 2022

 Дата Старого Нового року збігається з датою іменин Василя. З давніх-давен в цей день було прийнято не спати всю ніч і засівати зерном будинки сусідів і знайомих. Ці народні традиції перекочували у святкування Старого Нового року.


Напередодні свята, 13 січня, настає Щедрий вечір. Його також називають Маланки, Маланьї, Васильєв вечір, Овсінь, Щедрець, Товста кутя. У цей день церква шанує преподобну Малану Римлянку. У цей вечір господині готували на стіл ситні і багаті частування: ковбаси, свинину, вареники, холодець, млинці. Головною стравою на столі є щедра кутя. Від різдвяної вона відрізняється додаванням сала, смальцю, масла або молока. 

У нашому Кам'янському ліцеї №1 є давня традиція – зустрічати Старий новий рік, а це означає щедрувати та посівати, дарувати радість та возвеличувати українців. Сьогодні наші творчі ліцеїсти  під керівництвом педагога-організатора Серги Т.В. вітали всю ліцейну спільноту з Днем Василя. Українські народні колядки та щедрівки створили  надзвичайно святковий настрій у нашому закладі.  За щиросердні добрі побажання лідери УС  отримали солодкі подарунки. 












Вітаємо усіх українців з новорічними святами!!!

Нехай у наших родинах завжди  панує злагода, добробут,

 щастя, мир,  здоров’я, дитячий сміх!

Немає коментарів:

Дописати коментар