понеділок, 2 жовтня 2023 р.

День захисників і захисниць України - 2023



У 2023 році Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
Від цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

 Сьогодні найщиріші вітання для наших захисників і захисниць України !!! Ми дякуємо вам за кожну секунду нашого життя....  За кожну хвилину спокою.... Ми пишаємося нашими мужніми захисниками! Ми віримо у нашу ПЕРЕМОГУ!!! ЯНГОЛА -ОХОРОНЦЯ ВАМ, ДОРОГЕНЬКІ 🙏

Доземний уклін тим, хто віддав своє життя за майбутнє нашої держави... Ваш подвиг назавжди закарбувався у нашій пам'яті....

Люди не народжуються з навичками тримати зброю, керувати дронами, планувати бій. Вони не народжуються для війни. Вони народжуються для любові та життя.

Однак у вирішальний момент, коли ми розуміємо, що любити означає захистити — своїх рідних і близьких, свій дім, свою громаду, свою країну, своє майбутнє — ми одягаємо однострій і навчаємось тримати зброю, вести за собою людей. І коли наша сміливість, стійкість, згуртованість, навченість та інноваційність в єдиному пориві працюють на результат — ми стаємо в стократ сильніші. І жодному ворогу тоді нас не здолати.

1 жовтня 2023 року лідери учнівського самоврядування "СВІТ" Кам'янського ліцею №1  та рій "ВОЛЯ"  взяли участь у мітингу до Дня захисників та захисниць України, поклали  квіти до дошки пам'яті "Ваш подвиг навіки в наших серцях" .






СЛАВА УКРАЇНІ 

ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

СЛАВА ЗСУ !!!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ 💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар