понеділок, 14 червня 2021 р.

День української хустки

 7 ГРУДНЯ - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

2020

Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка -  це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм, Свято української хустки сприяє збереження та відродженню український традицій.


   І хоч це свято ще дуже молоде, адже зініціювала його група активісток лише декілька років тому, проте завдяки діаспорі, воно одразу ж набуло статусу всесвітнього. День хустки відзначили громади декількох країн, зокрема Іспанії, Канади та США. Історично хустка прийшла на заміну обрусу (квадратна тканина, якою вкривали голову та не завязували) і намітці (прямокутне полотнище із орнаментом по коротких сторонах), хоча дуже часто можна зустріти їх поєднання. Цікаво що «правильна» українська хустка мала біле тло, а от кольорові вараціі мають турецьке коріння.


     Способів носити та пов’язувати хустку, певно не менше ніж її регіональних назв.  Сподіваємося, що хустина має усі шанси перейти від статусу «елемет народного костюму» до «маст-хев» сучасного гардеробу.


   Саме 7 грудня у ДЕНЬ КАТЕРИНИ у багатьох містах України традиційно проходять конкурси та флешмоби під гаслом «Зроби фото з хусткою». Жінки та дівчата одягають хустки та постять фото у соціальних мережах проводять майстер-класи, демонструючи, як хустку можна перетворити із звичного елементу гардеробу у вишуканий декор. Але хотілося б бачити хустки частіше у повсякденному житті, адже вони так гарно прикрашають обличчя наших чарівних україночок.

Тож, саме 7 грудня 2020 року наші ліцеїсти та прцівники  закладу активно долучилися до надзвичайно колоритного флешмобу.

ВІДРОДЖУЙМО УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ !!!

НЕ ЗАБУВАЙМО СВОЄ!!!


                              














Немає коментарів:

Дописати коментар