середа, 7 грудня 2022 р.

7 грудня - Всесвітній день української хустки (2022)


 

Cпоконвіків українська хустина була одним з найважливіших елементів народного вбрання та невід’ємною частиною української культури. 

І вже третій рік поспіль 7 грудня українці традиційно відзначають Всесвітній День української хустки.

Це свято ще дуже молоде – воно було впроваджене 7 грудня 2019 року. Ініціаторами виступили депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко, а також громадські діячки, представниці Клубу Успішних Жінок України та викладачки закладів вищої освіти. Жінки з різних куточків України взяли участь у флешмобі під назвою «Зроби фото з хусткою». Головною метою стало бажання об’єднати жінок різного віку, фаху та національності заради відродження та збереження українських звичаїв і традицій. 

 Надзвичайно цікаво пройшов цей день у нашому закладі. Лідери учнівського самоврядування "СВІТ" Кам'янського ліцею №1 долучилися до флешмобу "Зроби фото з хусткою". Із самого ранку було створено тематичну фотозону  "7 грудня - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ".  Класні керівники разом із своїми учнями проводили різноманітні заходи: переглядали відео, проводили майстер-класи, брали участь у конкурсах, бесідах, годинах спілкування,  проводили фотосесії.  

Під кінець цього дня міністри УС змонтували підсумкове відео, в якому продемонстрували калейдоскоп неймовірних фото дівчат у хустині. 

Тож відроджуймо своє! Разом до перемоги! 

Україна понад усе!













































Немає коментарів:

Дописати коментар